Kundaliniyoga

Ingen resa är så fantastisk som den till djupet av din själ!

Jag är internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare vid Kundaliniyoga Akademin.

  • Under fliken Yogapass finner du var jag undervisar!

Kundaliniyoga är en yogaform som jag älskar. Den är så rik och utvecklande och passar alla oavsett förkunskaper. I denna yogaform arbetar vi mycket fokuserat på harmoni och balans i alla aspekter av att vara människa på jorden så att vi kan leva våra liv till fullo och väcka upp det som gett Kundaliniyogan dess namn, nämligen Kundalinikraften, vår inneboende kreativa potential. I yogapassen arbetar vi utifrån att kroppen är ett tempel i vilket själen bor och vi strävar efter att hjälpa kroppen till bästa möjliga förutsättningar för dess naturliga funktioner. Vi arbetar mycket med vila mellan övningarna, inte minst för att på så sätt medvetet aktivera det parasympatiska nervsystemet så att vår kropp får den återhämtning den behöver i en stressad värld. Detta hjälper kroppen till den självhealing som den naturligt besitter.

Men Kundaliniyogan är så mycket mer än dess fysiska aspekter och den yoga jag håller fördjupar sig mer än många andras på de själsliga, spirituella aspekterna eftersom jag är medium och healer och dagligen upplever mer än det som blotta ögat ser. Har du en mer fysik ingång kommer du också att få ut mycket av mina pass, vi lägger ribban där vi själva vill.

Kundaliniyoga hjälper oss till upplevelsen av vår gudomliga odödliga kärna- vår själ, och i sin förlängning hjälper den oss att uppleva föreningen mellan vår gudomliga enighet och den gudomliga enigheten, alltet, så vi kan uppleva det som brukar kallas Oneness. Yoga betyder förening och i sin yttersta form är det denna förening det handlar om. Och denna upplevelse är magisk! På alla sätt och vis magisk.

När vi når vår odödliga kärna, själen, det högre jaget, ditt gudomliga själv, så får vi tillgång till ett nytt liv där perspektiven blir större och ord som tacksamhet, medkänsla och kärlek får en djupare mening, bortom vad ord kan beskriva, bortom intellektets begränsningar.

Yoga har mångtusenåriga rötter och ända fram tills våra dagar var kundaliniyogan hemlig, den ansågs helig och utövades endast av initierade mästare. Men vi lever i den nya tiden, Vattumannens tidsålder, där Alla är mästare, där hierarkier upplöses och alla kan nå fullt medvetande, nå upplysning. I slutet av 1960-talet kom Kundaliniyogamästaren Yogi Bhajan till väst för att sprida denna kunskap och det är enligt hans tradition jag är utbildad.

Alla pass innehåller:

– Fysisk yoga med rörelser, ställningar, andningstekniker och inre och yttre fokuspunkter. Till alla rörelser och ställningar finns alltid alternativ om du har fysiska begränsningar.
– Djupavslappning liggandes på rygg.
– Meditation.
Jag jobbar mycket med musik och ljud för att vi ska nå djupare in i oss själva och uppleva vår inre frid.
Och kom ihåg! – Man behöver inte vara vig för denna yoga, allt som behövs är att du dyker upp, precis så som du är!

Välkommen!